dimarts, 10 de juliol del 2012

Fruites de temporada: Juliol

                              Quadre: Francisco de Zurbarán"Still Life with Lemons, Oranges and a Rose"




Durant el mes de Juliol van madurant tota classe de préssecs, sobretot de vermells de carn groga i de vermells i rosats de carn blanca, i també de diferents varietats de nectarines que, de la mateixa manera que els prèssecs vermells, poden ser de carn groga i de carn blanca.
Però a mesura que va avançant el mes van arribant altres menes de prèssecs de pell i carn groga, tot la sèrie dels anomenats "Baby Gold", que van madurant setmana rere setmana.
És també el moment de la maduració de les peres llimoneres i les blanquilles.
S´acaben, en canvi, els albercocs, ja que ara maduren les darreres varietats d´aquesta fruita.
De la terra també podem collir les primeres síndries i els primers melons, els que vàrem sembrar més aviat.
Al llarg d´aquest mes encara se segueix recollint tota classe de prunes, negres com la "Friar" i vermelles com la "Larry an" i la "Laetitia". També és el temps de les primeres prunes "Falses Claudies.
Pel que fa als albercocs es recullen les penúltimes varietats.
Si fa calor, tal com correspon a l´estiu, ja es poden collir els primers raïms, tant els negres com els rosats  i els primers blancs, sobretot els "Moscats Italians".


Font: Calendari dels Pagesos 2012.