dissabte, 11 d’agost de 2012

Fruites de Temporada: Agost
Aquest és el mes de l´abundància en què maduren moltes classes de préssecs grocs,sobretot les varietats "Baby Gold" i les últimes classes de préssecs vermells, en especial els anomenats "Merrils", que tenen la pell molt vellutada. Igualment es cullen les últimes o penúltimes nectarines.
 L´agost és molt important pel que fa a la maduració d´una de les peres més famoses, la "Conferencia" i d´altres que són boníssimes però que van a menys, any rera any, perquè són de difícil conservació i comercialització, com la pera D´Anjou, també coneguda com a pera de Puigcerdà.
 És temps també de pomes "Gales" i "Golden Suprema", una varietat primerenca de golden.
 Aquest també és el mes per excel.lència de les prunes "Reina Claudia" i de les prunes allargades liloses i vermelloses, de forma oval i carn groga, de les quals n´hi ha de moltes classes, una de les més conegudes és l´"Arandana". També maduren algunes varietats tardanes de prunes negres i, en zones més fredes, podem collir prunes negres molt grosses i bones.
 Els raïms rosats de taula ja són madurs, és el cas del "Red Globe", de gra gros. Pel que fa als raïms negres, maduren el "Cardinal", el "Navales" i el "Moscat negre". Els blancs "Moscatell" ja comencen a ser bons i els "Moscats" de gra gros estan en el seu millor moment.
 Acabant el mes, fineix la darrera varietat d´Albercoc, "Vergeron" que es cultiva sobretot a les parts més altes i frescals del territori.

Font: Calendari dels Pagesos 2012.