dilluns, 19 d’abril del 2010

All



És una hortalissa que no fa llavor; se sembra directament un gra d´all a 3-4 cm de profunditat. Pots aprofitar els alls de la cuina de casa quan comencen a grillar.
Quan es planten, s´han de separar entre uns 15 o 20 cm l´un de l´altre.
Els alls són un condiment tradicional de la cuina mediterrània i s´utilitzen en tota mena de guisats, salses o altres plats.
Les propietats medicinals dels alls es coneixen des de l´antiguitat. Els grecs ja els utilitzaven com a medicina i també com a desinfectant fins abans de la descoberta els antibiòtics moderns, a començament del segle XX.

Varietats: Alls blancs i alls rosats. Els blancs es conserven millor i se solen menjar secs, mentre que els rosats es consumeixen més com a alls tendres.

Cicle: Entre cinc i sis mesos. Se sap que es pot collir perquè les fulles s´assequen. Si t´agraden els alls tendres, pots collir-los abans, al cap de dos mesos.